Fight om forbrugslån

Skal du derfor ud og låne penge til en mindre boligforbedring, til bilen eller til forbrug og har en god økonomi, anbefaler vi derfor, at du overvejer forbrugslånet. De lavere etableringsomkostninger på forbrugslån gør, at på trods af en højere rente end på fx mange billån, ender de med at blive billigere. Denne betragtning bliver endnu mere fordelagtig efter skat, da renteomkostninger er fradragsberettiget (og det er etableringsomkostninger ikke). Husk derfor at tage forbrugslånet med i overvejelserne næste gang bilparken skal fornyes eller vinduerne skal skiftes.

 

Anbefalingen bygger på vores analyse om forbrugslån. Den lavest mulige rentesats har ikke ændret sig, men konkurrencen i den lave ende er skærpet, og det giver altså bedre forhold til forbrugerne. Historisk har forbrugslånene ikke været et reelt alternativ til bil- og boliglån, men konkurrencen på markedet har ændret dette. Bankverdenen ændrer sig således hele tiden og det er vigtigt at afsøge markedet jævnligt, for at få de bedste vilkår.

 

Vores analyse viser desuden følgende tendenser:

 

  • Gennemsnittet af top-10 laveste rente på forbrugslån er faldet 15,65 %. Faldet er fra 6,07 % til 5,12 % fra primo 2014 til primo 2016.

  • I januar 2014 var der 5 udbydere der tilbød forbrugslån til en rente på 6 % eller derunder – i dag er der 17. Der er således et klart tegn på øget konkurrence om forbrugslånskunderne.

  • Mange banker opererer med et kæmpe rentespænd på deres forbrugslån. For at forbrugslånet skal være et attraktivt alternativ skal du tilbydes en rente nederst i spændet.

Undersøg selv hvor lave renterne kan være på forbrugslån her

Vi har lavet en dedikeret side til sammenligning af kviklån, billigekviklaan.dk, den kan du finde her.