En tsunami af nye boliglån

Løsning 3 – Tjen flere penge
Ved at øge overskuddet og derefter tillægge dette til egenkapitalen (forudsat at det ikke udbetales som udbytte). At tjene flere penge har betydet højere bidrag, renter og gebyrer for kunderne. De samlede omkostninger for visse Flexlån uden afdrag er de seneste ti år steget til det næsten det tredobbelte. Bolig og andelsbolig låntagere i bankerne har også fået kærligheden at føle. Det er ikke unormalt at renten på et boliglån i banken er steget til det dobbelte siden før finanskrisen.

 

Summen bliver højere omkostninger for kunderne og Nykredit har specifikt udtalt at bidragssatserne ikke forventes nedsat før Nykredit har tjent de penge (den kapital), der skal bruges for at opfylde myndighedernes krav.

 

Ironien i historien er at dem (befolkningen), der i sin tid brokkede sig over at bankerne fik hjælp af staten, nu selv kommer til at betale for at banker og kreditforeninger kan opfylde de krav til kapital, som staten nu stiller, fordi befolkningen brokkede sig over hjælpen til banker og kreditforeninger.