Du har krav på beregningseksempel

Pengeinstituttet skal præsentere et udførligt beregningseksempel på de lån og kreditter, du søger om. Du har faktisk krav på beregningseksempel.

Skrevet af Elisabeth Arendt

Når du søger om et lån eller en kredit, skal du have illustreret et repræsentativt priseksempel, før du indgår låneaftalen. Det vedtog EU pr. 1. november 2010.

Af priseksemplet skal det fremgå, hvad du skal betale for kreditten eller lånet, og der skal i den forbindelse endvidere oplyses om ÅOP (årlige omkostninger i procent).

Desuden skal beregningseksempel indeholde en række yderligere oplysninger som f.eks. rentesatsen, det samlede tilbagebetalte beløb og den månedlige ydelse på lånet.

Formkravene til priseksemplerne fremgår af kreditaftalelovens bilag 2 (”Standardiserede europæiske forbrugerkreditoplysninger”) og bilag 3 (”Europæiske forbrugerkreditoplysninger med henblik på kassekredit og gældsomlægning”). Når du søger om et lån eller en kredit, får du kun det ene af bilagene udleveret, og om det er bilag 2 eller 3 afhænger af, hvilken form for lån og kredit der er tale om. Du får naturligvis ikke udleveret et bilag, hvis lånesituationen ikke er omfattet af kreditaftalelovens oplysningspligter.

Vil du læse mere om reglerne
På Mybanker.dk’s oversigt over forbrugerlove kan du finde link til love og bekendtgørelser.

Har du den bedste bank til dine behov?

Indhent op til 3 tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få op til 3 tilbud

Om forfatteren Elisabeth Arendt

Elisabeth er partner i Mybanker og har mere end 30 års erfaring i den finansielle sektor. Hun er bankuddannet og har altid arbejdet med de juridiske aspekter af bankdrift.

Hvilken bank skal jeg vælge?

Læs artiklen
hvilken bank skal jeg vælge
Sådan forbereder du dig til mødet med banken 4. januar 2018 Sådan forbereder du dig til mødet med banken Store gebyrforskelle mellem netbanker og filialer 21. marts 2017 Store gebyrforskelle mellem netbanker og filialer Betaler du for bankernes voksende indtjening 23. marts 2015 Betaler du for bankernes voksende indtjening?