Dine betalingskonti skal overføres hurtigt ved bankskifte

Dine betalingskonti skal overføres hurtigt ved bankskifte

Hvis du vælger at skifte bank, skal din løn- og budgetkonto flyttes til det nye pengeinstitut inden for syv bankdage.

Skrevet af Elisabeth Arendt

Dit nye pengeinsitut har syv bankdage til at flytte dine løn- og budgetkonto samt betalingsoverførsler, når denne har modtaget de relevante oplysninger fra dig og din tidligere bank.

 

Denne regel for flytning af betalingskonti, der er baseret på et regelsæt fra EBIC (European Banking Industry Committee), har pengeinstitutterne i fællesskab tilsluttet sig at følge, når en kunde ønsker at skifte bank.

 

Skal der indhentes oplysninger om betalingsoverførsler fra dit ”gamle” pengeinstitut, har dette ligeledes syv bankdage til at besvare denne henvendelse. Der kan derfor gå op til 14 bankdage, før alle ekspeditioner om betalingsoverførslerne er på plads.

 

Finansrådet har udarbejdet en pjece under titlen “Sådan skifter du bank, sparekasse eller andelskasse”, der indeholder en tjekliste over dokumenter, du bør tilsende dit nye pengeinstitut eller medbringe ved første personlige møde. I pjecen oplyses det bl.a., at du ved flytning af indlånskonti skal huske billedlegitimation, og at du ved flytning af lån skal vise lønsedler fra de seneste tre måneder. Pjecen er at finde på flere pengeinstitutters hjemmesider og ligger også på Finansrådets egen hjemmeside.

 

 

Har du den bedste bank?

Gør som mange andre danskere. Indhent op til 3 tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få op til 3 tilbud – gratis

Om forfatteren Elisabeth Arendt

Elisabeth er partner i Mybanker og har mere end 30 års erfaring i den finansielle sektor. Hun er bankuddannet og har altid arbejdet med de juridiske aspekter af bankdrift.

Hvor får jeg den billigste boligfinansiering i 2019?

Læs artiklen
Sådan finansierer du din bolig 7. april 2019 Sådan finansierer du din bolig Sommerferie 2019: Få råd til drømmerejsen 7. marts 2019 Sommerferie 2019: Få råd til drømmerejsen 6 grunde til at du holder fast i din bank – også selvom det ikke altid kan betale sig 7. januar 2019 6 grunde til at du holder fast i din bank – også selvom det ikke altid kan betale sig