Betaler du for meget i gebyrer?

Betaler du for meget i gebyrer

Artiklen er fra d. 14. marts, 2018

Bankerne har hævet indtægterne på gebyrer, og det er der mange af deres kunder som ikke bryder sig om. I Mybankers årlige bankundersøgelse svarede knap halvdelen af deltagerne i 2017, at de overvejede at skifte bank. Hovedårsagen var stigende renter og gebyrer i deres nuværende bank.

 

Op til 500 kroner om året

Mybanker har lavet en undersøgelse af, hvad det koster at være basiskunde i en af de 10 største banker i Danmark. Vi har taget udgangspunkt i listepriserne fra bankernes hjemmesider, og har fundet frem til, at det koster fra 0 – 500 kr i gebyrer om året at have en lønkonto, netbank og Visa/Dankort.

Nykredit og Arbejdernes Landsbank skiller sig ud ved ikke at opkræve gebyrer for ovenstående basisydelser for deres kunder. Spar Nord Bank skiller sig ud ved at være den dyreste bank at være basiskunde i. For mange af bankerne gælder det dog, at nogle af disse gebyrer bliver mindre eller forsvinder helt, jo større engagement man har med banken. Det vil sige, at hvis man har lån og/eller opsparing, så er man mere attraktiv for banken. Sammenligningen bliver vanskeliggjort af at nogle banker skelner mellem betalingskonti og lønkonti, mens andre banker ikke skelner.

 

8 ud af 10 sparer penge ved at skifte bank

”Mange bankkunder har ikke været vant til at betale for standardydelser, men bankernes indtjening på rentespændet er blevet så lille, at flere og flere kunder er blevet præsenteret for et gebyr for at benytte nogle af de tjenester, som mange opfatter som basale for at være bankkunde. Det får dem til at kigge sig om efter en ny bank,” siger Ulrik Marschall.

Hver måned benytter flere tusinde danskere Mybankers Skift bank tjeneste, hvor de får op til tre tilbud fra andre banker, som ønsker at have dem som kunder. 8 ud af 10 ender med at spare penge ved at skifte bank, og det er blandt andet denne erfaring, der danner baggrund for at Mybanker anbefaler at man jævnligt tjekker markedet og får tilbud fra andre banker.

 

Prøv Mybankers gratis Skift bank tjeneste

 

Det er let at skifte bank

”Desværre bliver bankkunder kun meget sjældent automatisk belønnet for deres loyalitet overfor den bank, som de har været kunde i gennem en årrække. Derfor kan man lige så godt benytte sig af muligheden for at skifte bank. Det kræver ikke så meget. Mybanker kan indhente tilbuddene og den nye bank foretager det meste af overflytningen, hvis man beslutter sig for at skifte,” siger Ulrik Marschall.

 

Prisen for at være basiskunde i en af de 10 største banker i Danmark

Pengeinstitut Visa/Dankort Lønkonto Netbank Indbetalings-
kort
Kontooverførsel til andet pengeinstitut
Danske Bank  kr. 150  kr. 120  kr. 150  kr.  5  kr. 5
Nordea
(e-hverdag)*
 kr. 250  kr.      0  kr.      0  kr.  0  kr. 0
Jyske Bank  kr. 200  kr.      0  kr. 100  kr.  2  kr. 0
Sydbank  kr. 195  kr.      0  kr.      0  kr.  0  kr. 0
Nykredit  kr.     0  kr.      0  kr.      0  kr.  0  kr. 0
Spar Nord Bank  kr. 200  kr. 200  kr. 100  kr.  2  kr. 5
Arbejdernes Landsbank  kr.     0  kr.      0  kr.      0  kr.  0  kr. 0
Ringkjøbing Landbobank  kr. 150  kr.  180  kr. 100  kr.  1,25  kr. 0
Vestjysk Bank  kr. 175  kr.      0  kr.      0  kr.   1,50  kr. 1,50
Sparekassen Kronjylland  kr. 150  kr.  180  kr.      0  kr.   0  kr. 0

 

Har du den bedste bank?

Gør som 300.000+ danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få gratis tilbud her