Betaler du for meget i gebyrer?

udgivet: 14. marts 2018
, sidst redigeret: 17. maj 2018
Betaler du for meget i gebyrer?
Konkurrencen mellem bankerne i Danmark er intensiveret, og jagten på nye kunder fører til attraktive vilkår. Derfor er der penge at spare for mange, hvis man undersøger markedet lidt.

 

Bankerne har hævet indtægterne på gebyrer, og det er der mange af deres kunder som ikke bryder sig om. I Mybankers årlige bankundersøgelse svarede knap halvdelen af deltagerne i 2017, at de overvejede at skifte bank. Hovedårsagen var stigende renter og gebyrer i deres nuværende bank.


 

Op til 500 kroner om året

Mybanker har lavet en undersøgelse af, hvad det koster at være basiskunde i en af de 10 største banker i Danmark. Vi har taget udgangspunkt i listepriserne fra bankernes hjemmesider, og har fundet frem til, at det koster fra 0 – 500 kr i gebyrer om året at have en lønkonto, netbank og Visa/Dankort.

 

Nykredit og Arbejdernes Landsbank skiller sig ud ved ikke at opkræve gebyrer for ovenstående basisydelser for deres kunder. Spar Nord Bank skiller sig ud ved at være den dyreste bank at være basiskunde i. For mange af bankerne gælder det dog, at nogle af disse gebyrer bliver mindre eller forsvinder helt, jo større engagement man har med banken. Det vil sige, at hvis man har lån og/eller opsparing, så er man mere attraktiv for banken. Sammenligningen bliver vanskeliggjort af at nogle banker skelner mellem betalingskonti og lønkonti, mens andre banker ikke skelner.

 

8 ud af 10 sparer penge ved at skifte bank

”Mange bankkunder har ikke været vant til at betale for standardydelser, men bankernes indtjening på rentespændet er blevet så lille, at flere og flere kuneder er blevet præsenteret for et gebyr for at benytte nogle af de tjenester, som mange opfatter som basale for at være bankkunde. Det får dem til at kigge sig om efter en ny bank,” siger Morten Westergaard, der er direktør i Mybanker.

 

Hver måned benytter flere tusinde danskere Mybankers Skift bank tjeneste, hvor de får op til tre tilbud fra andre banker, som ønsker at have dem som kunder. 8 ud af 10 ender med at spare penge ved at skifte bank, og det er blandt andet denne erfaring, der danner baggrund for at Mybanker anbefaler at man jævnligt tjekker markedet og får tilbud fra andre banker.

 

Prøv Mybankers gratis Skift bank tjeneste

 

Det er let at skifte bank

”Desværre bliver bankkunder kun meget sjældent automatisk belønnet for deres loyalitet overfor den bank, som de har været kunde i gennem en årrække. Derfor kan man lige så godt benytte sig af muligheden for at skifte bank. Det kræver ikke så meget. Mybanker kan indhente tilbuddene og den nye bank foretager det meste af overflytningen, hvis man beslutter sig for at skifte,” siger Morten Westergaard.

 

Prisen for at være basiskunde i en af de 10 største banker i Danmark

Pengeinstitut

Visa/Dankort

Lønkonto

Netbank

Indbetalings-
kort

Kontooverførsel til andet pengeinstitut

Danske Bank

 kr. 150

 kr. 120

 kr. 150

 kr.  5

 kr. 5

Nordea
(e-hverdag)*

 kr. 250

 kr.      0

 kr.      0

 kr.  0

 kr. 0

Jyske Bank

 kr. 200

 kr.      0 

 kr. 100

 kr.  2

 kr. 0  

Sydbank

 kr. 195

 kr.      0 

 kr.      0  

 kr.  0

 kr. 0

Nykredit

 kr.     0

 kr.      0 

 kr.      0

 kr.  0

 kr. 0  

Spar Nord Bank

 kr. 200

 kr. 200

 kr. 100

 kr.  2

 kr. 5

Arbejdernes Landsbank

 kr.     0  

 kr.      0

 kr.      0

 kr.  0

 kr. 0

Ringkjøbing Landbobank

 kr. 150

 kr.  180

 kr. 100

 kr.  1,25

 kr. 0

Vestjysk Bank

 kr. 175

 kr.      0

 kr.      0

 kr.   1,50

 kr. 1,50

Sparekassen Kronjylland

 kr. 150

 kr.  180

 kr.      0

 kr.   0   

 kr. 0

 

sidst redigeret: 17. maj 2018