Her er 5 ting skal du overveje inden nytår

Her er 5 ting du skal overveje inden nytår

2018 går på hæld, og inden vi får set os om, er jul og nytår bag os og vi har taget hul på 2019. Afslutningen på året er også en deadline for indberetninger og beslutninger, der kan påvirke din fremtidige økonomi. Nedenfor finder du 5 ting, som vi mener, du med fordel kan tage stilling til inden du åbner for champagnen nytårsaften.

Skrevet af Redaktionen

1. Børneopsparing

Fra 2018 er beløbsgrænsen for indbetaling til børneopsparing blevet hævet fra 36.000 kr til 72.000 kr. Det vil sige, at man nu kan overføre 500 kr. om måneden i 12 år til en børneopsparing. Fordelen er, at rente og afkast er skattefri. Nogle banker tilbyder også at investere børneopsparingen for at øge muligheden for et bedre afkast end den forholdsvis lave forrentning, som bankerne tilbyder på almindelige børneopsparinger.

Læs mere om børneopsparing her.

 

2. Pensionsindbetaling

Har du en privat pensionsindbetaling, så kan du frem til nytåret foretage ekstra indbetalinger. Afhængig af hvilken type pension du indbetaler til – kapitalpension, aldersopsparing, ratepension, livrente – gælder forskellige regler for indbetalinger og fradrag. Tjek hos din bank eller dit pensionsselskab, hvilke regler, som du skal være opmærksom på.

Læs mere om pension her.

 

3. Forskudsopgørelse

Fra midt i november kan du ændre din forskudsopgørelse, som er grundlaget for udregningen af din skat for næste år. Der kan være flere gode grunde til at tjekke om alle oplysninger er korrekte. Især hvis du har skiftet job, er gået op eller ned i løn, har fået kortere eller længere til arbejde, har købt eller solgt bolig, er blevet gift eller skilt, har skiftet lån eller betalt lån ud.

 

4. Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget er blevet gjort permanent, hvilket vil sige, at du kan få fradrag for forskellige håndværker- eller serviceydelser foretaget i eller omkring hjemmet. Listen er forholdsvis specifik, så tjek SKATs hjemmeside for at se helt præcist hvad, der kan søges fradrag for. Deadline er ikke nytåret, men betalingenfor arbejdet skal være klaret inden 28. februar 2019 for at få fradrag for det i 2018.

 

5. Tjek din bank 

Har du en bank, der fortjener at have dig som kunde og som forstår dine aktuelle behov? 2018 blev et år hvor endnu flere danskere brugte Mybanker til at indhente tilbud fra forskellige banker og derpå valgte at skifte deres bank ud med en ny. Nogle får en ny rådgiver, som de er mere tilfredse med, andre får en besparelse, som vel altid er velkommen, og andre får begge dele.

Prøv Mybanker gratis og uforpligtende her.

 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.

Ved at trykke tilmeld, giver du samtykke til at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid trække dit samtykke (læs samtykkeerklæring) tilbage. Læs mere om vores forretningsbetingelser, privatlivspolitik og cookiepolitik.

 
 

Få mere luft i økonomien

Indtast din økonomi og vi lader bankerne konkurrere om at få dig som kunde – gratis. 8 ud af 10 ender med at spare penge.

Få op til 3 tilbud

Om forfatteren Redaktionen

Brugerne af Skift bank servicen sparer stadig penge

Læs artiklen
Brugerne af Skift bank servicen sparer stadig penge
Realkreditlån eller prioritetslån: Hvad skal du vælge? 20. august 2019 Realkreditlån eller prioritetslån: Hvad skal du vælge? Etik og værdier fylder mere når der skal vælges ny bank 29. april 2019 Etik og værdier fylder mere når der skal vælges ny bank Bankskifte gennem Mybanker 23. april 2019 Hver tredje har skiftet bank på fem år