Her er 5 ting du skal overveje inden nytår

Her er 5 ting skal du overveje inden nytår

1. Børneopsparing

Fra 2018 er beløbsgrænsen for indbetaling til børneopsparing blevet hævet fra 36.000 kr til 72.000 kr. Det vil sige, at man nu kan overføre 500 kr. om måneden i 12 år til en børneopsparing. Fordelen er, at rente og afkast er skattefri. Nogle banker tilbyder også at investere børneopsparingen for at øge muligheden for et bedre afkast end den forholdsvis lave forrentning, som bankerne tilbyder på almindelige børneopsparinger.

Læs mere om børneopsparing her.

 

2. Pensionsindbetaling

Har du en privat pensionsindbetaling, så kan du frem til nytåret foretage ekstra indbetalinger. Afhængig af hvilken type pension du indbetaler til – kapitalpension, aldersopsparing, ratepension, livrente – gælder forskellige regler for indbetalinger og fradrag. Tjek hos din bank eller dit pensionsselskab, hvilke regler, som du skal være opmærksom på.

Læs mere om pension her.

 

3. Forskudsopgørelse

Fra midt i november kan du ændre din forskudsopgørelse, som er grundlaget for udregningen af din skat for næste år. Der kan være flere gode grunde til at tjekke om alle oplysninger er korrekte. Især hvis du har skiftet job, er gået op eller ned i løn, har fået kortere eller længere til arbejde, har købt eller solgt bolig, er blevet gift eller skilt, har skiftet lån eller betalt lån ud.

 

4. Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget er blevet gjort permanent, hvilket vil sige, at du kan få fradrag for forskellige håndværker- eller serviceydelser foretaget i eller omkring hjemmet. Listen er forholdsvis specifik, så tjek SKATs hjemmeside for at se helt præcist hvad, der kan søges fradrag for. Deadline er ikke nytåret, men betalingenfor arbejdet skal være klaret inden 28. februar 2019 for at få fradrag for det i 2018.

 

5. Tjek din bank 

Har du en bank, der fortjener at have dig som kunde og som forstår dine aktuelle behov? 2018 blev et år hvor endnu flere danskere brugte Mybanker til at indhente tilbud fra forskellige banker og derpå valgte at skifte deres bank ud med en ny. Nogle får en ny rådgiver, som de er mere tilfredse med, andre får en besparelse, som vel altid er velkommen, og andre får begge dele.

Prøv Mybanker gratis og uforpligtende her.

 

 

Få mere luft i økonomien

Indtast din økonomi og vi lader bankerne konkurrere om at få dig som kunde – gratis. 8 ud af 10 ender med at spare penge.

Få op til 3 tilbud