Morten S

Forum-svar oprettet

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Jens Hjarsbech
  Indlæg
 • Grænsen er for en enkeltstående transaktion på 15,000€ før at banken skal gennemføre en kundekendskabprocedure jf §11-21

  Eller en pengeoverførsel på 1000€

  Valutaveksling 500€

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Det er faktisk ikke korrekt at bankerne selv kan vælge hvem de gerne vil have som kunder, når der vel at mærke er tale om en NEM konto. Alle borgere i dette land har ret og krav på oprettelse af en NEM konto. Der stilles dog ingen krav om at bankerne skal stille Visa eller andre kort til rådighed for brugeren. For et stykke tid siden var der også en debat hvor nogle banker nægtede at oprette en konto til særligt socialt udsatte, for det er der som sagt ingen indtægt i for bankerne. Dette finder jeg skandaløst, for bankerne er trods alt omdrejningspunktet omkring vores fælles samfund. Bankerne idag er underlagt stramme krav fra Finanstilsynet, hvilket også sætter bankerne indtjening under pres, men man skal lige huske på, at det trods alt var bankernes uansvarlige handlinger som har medført den kraftige reaktion fra Finanstilsynet.

  Når en bank beder om at få fuld indsigt i en kundes udenlandske forhold, så har banken ganske enkelt ikke hjemmel rent lovmæssig til at bede om disse oplysninger. De penge som er indestående i et andet land, er tjent i dette land, og er blevet beskattet i dette land. Så kan på ingen måde se hvad det vedkommer en Dansk Bank. Denne handling fra en Dansk bank side er udelukkende for at sikre deres egen dokumentation overfor Finanstilsynet, men banken har ikke noget lovmæssig krav om at kunden skal udleverer disse oplysninger. Ved overførsler på 15.000 euros p.a skal banken foretage en kundeindenfiktions process, og kan stille kunden en række spørgsmål omkring denne eller disse overførsler. Ønsker kunden ikke ar svare kan banken vælge at overgive sagen til SØK, som så kan vælge at foretage  yderligere efterforskning såfremt de måtte ønske dette.

  Så hele debatten her går på hvorfor bankerne beder om oplysninger som de ikke har ret til, samt at bankerne ikke holder sig indenfor den lovgivning som giver alle borgere ret til en NEM konto.

  Ser frem til at høre fra jer derude

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)