#225720
peter holm larsen

Hej Alle,

Tænkte jeg ikke ville deltage i denne debat – men kan se der nu bliver linket til en gammel artikel fra EB. Udfordringen i den er dog at den ikke er baseret på fakta. Jeg kontaktede Eb tilbage i 2012 da en studerende jeg havde hjulpet med en kandidatafhandling om tæt på samme tema havde lavet en større empirisk analyse, der ikke svarede overen med EBs konklusion.

Jeg spurgte dengang journalisten om hvor de havde information om at rente på lån kunne være på til 15 % og deres grundlag var bankernes prisblad – ene og alene. De havde ingen konkrete tilfælde hvor nogle barslet den rente.

Iøvrigt er det jo sådan at der jo er fri konkurrence – og kunden kan altid skifte institut. Så hvis en kunde har købt et hus til 3 mio. kr og har lånt 2,4 mio som realkredit lån og 600 tkr, som banklån og huset er steget til til 3,75 mio kr. således at en 80 % belåning kan give 3 mio kr. så er det jo bare at skifte realkreditinstitut. Det koster ca. 10000 kr. Men hvis renten af de 600.000 kr. -skulle være 15% ville kunden jo spare ca75.000 årligt – og den bank og realkreditinstitut der kom men den alt for lave vurdering have så mistet alt indtægt.

Så der er ikke grundlag for de vilde konspirationer og EB artikel er som så mange andre ” fake”. Kan ikke forstå nogle kan blive ved og ved med at tro at EB laver lødig journalistik baseret på dybdegående journalistik 🙂