Forside Fora Privatøkonomi Pensionsrådgivning Pensionsrådgivning

#222540
Jeannie Olsen (1)

Min viden siger……det er ok at investere i aktier så,længe du er ung….!
Efterhånden som saldoen stiger og pensionsalderen nærmer sig kan man jo så risikere at aktiekursen og dermed din værdi/saldo dykker, ergo har du ikke den store saldoer bruge af som pensionist,

Overvej derfor. Når du når når alderen ca 55 år og frem , om du er ligeså risikovillig som da du var ung, at du ikke har placeret alle midler i aktier , men får købt andre sikrere papirer…!! (Bl.a. Obligationer…..
Ellers kan du ende med at udhule dit opsparede pensionsbeløb .
Aktier og prisen på,samme er afhængig af “firmaets” evne til,at tjene penge plus samfundspåvirkninger og lovgivning..tænker her på krisen i 2008…/ krisen i Roskilde Bank.sagen….mange som pludselig ikke havde nogen pension fordi aktierne herefter intet var værd.!!

Vær også opmærksom på om din pensionsordning (arbejdsgiverordninger bl.a) har garantiordning for opsparet sum. Mod et gebyr kan der ændres dvs afmeldes og tilmeldes på garantiordningen. Du garanterer derved den …MER opsparede del på din ordning hvis du har tjent på at have haft investeringsprofil/ordning på din pension. Jeg gav bl.a. kr1500,- i gebyr og blev garanteret udbetalingssummen med en halv mill. Mere efter 20 års opsparing ! ( det stod med meget meget småt i papirerne)
Jeannie Olsen,Roskilde