#215968
OBS

Hvis I har en samlet gæld på 120.000 kroner og en opsparing på 200.000 kroner, så kunne I vælge at betale gælden ud og så ville I fortsat stå tilbage med 80.000 som svarer til 5% i udbetaling af 1.600.000 kroner. Om det vil forandre billedet set fra bankens side ved jeg ikke, men i det mindste vil I så være af med al jeres gæld og fortsat stå tilbage med en opsparing til udbetalingen.

Som andre også påpeger, så er det absolut ikke risikofrit at blive husejer. Der kan komme større uforudsete udgifter a la nyt tag, nyt varmeanlæg m.m., ligesom der kan dukke andre større renoveringer op på huset. Det lyder ikke umiddelbart som om at vi er i et område hvor der er udsigt til kraftigt stigende ejendomsskatter, men ellers er der jo også altid den risiko at tage med i sine betragtninger (sådan som tingene ser ud lige nu), ligesom at der jo eventuelt også kan komme flere forandringer i rentefradragsretten.

Så mit råd vil være at I ikke skal spænde buen til det yderste. Det kan også være at et rækkehus eller lignende er en god løsning til en start.