#215184
ElkHorn

Hej John Christensen.

Tak for dit svar.

Ja, det er mildest talt noget frustrerende. Specielt da der slet ikke er indbetalt på f.eks. aldersopsparingen hos Danica, men den udelukkende er overført fra et andet pensionsselskab. En ikke ubetydelig del af ratepensionen er også overført fra andet selskab.

Mit primære formål med deloverførslen er, at få så meget som muligt samlet i mit nuværende pengeinstitut, da det vil gøre den fremadrettede administration så simplet som muligt. Derudover vil det minimere omkostningerne.

Lige nu er midlerne i Danica investeret i en indeksfond med lave omkostninger (vist nok 0,16 %), så investeringsmæssigt er det ok. Der er dog, så vidt jeg husker, et depotgebyr på 0,50 % pr. år, hvilket noget jeg meget gerne vil undgå.

Det lyder til at jeg må vente til jeg skal skifte job, også overføre det hele til et pensionsselskab der vil tillade deloverførsel. Derefter kan jeg flytte livrente videre til det selskab min fremtidige arbejdsgiver bruger. Det kan være mit pengeinstitut (Nordea), der også har Nordea Liv & Pension, kan være behjælpelige med dette. Mon ikke de er til at tale med, når formålet er at overføre en ratepension og aldersopsparing til dem, det øger trods alt mit engagement hos dem. Tror du det er muligt?

På forhånd tak.

Venlig hilsen
ElkHorn