#213108
TASARA

Ingen af delene.

Jeg har bare mistet en hel del penge på de 2 store kraks der har været i henholdsvis 2000 og 2008. Her var tabet dog ikke ift. ndestående men primæt relateret til aktier. Selvom aktierne p.t. buldrer derudaf og er steget helt vantittigt sandsynligvis pga. adgang til billig likviditet så er det bare en boble der venter på at springe.

Hvornår det sker er umulig at sige men stenningen synes jeg minder meget om situationen før de 2 andre boblere bristede. Denne gang vil jeg hellere være på bedre forbereedt. Hellere gå glip af en potentiel evisnt fremfor at være for sent ude og så må indkassere et stort tab.

Jeg har brugt meget tid på at finde en strategi for at beskytte formuen mod henholdsvis deflation og inflation (evt. hyper).

Mange økonimer mener vi p.t. balancerer på en knivsæg hvor enten deflation eller inflation vinder. Centralbankerne gør deres med deres QE programmer for at skabe inflation og spørgsnmålet er hvordan de reagerer når det ikke lykkes. VIl de sætte seddelpressen på overarbejde med fare for at det går amok og beolkningen misute tilliden til pengesystemet eller lade deflationen vinde med de negative konsekvenser det vil have med massive fyringer, konkurser m.v..

Det er et komplekst område og jeg håberde at kunne få noget inspiration fra dette forum.

Men jeg synes det er usmageligt og dårlig debatstil at fordi man ikke stoler på bankvæsenet og centralbaknkerne og derfor gerne vil beskytte sin formue så bliuver man beskyldt for enten at være paranoid og tro på dommedagsprofetier eller at være kommet uærligt til sin formue.