#211780
HalliHallo

Spørgeren skrev: “Banken fortalte, at man på kredit-lånet kunne indsætte sin opsparing og hæve den igen, hvis man ønskede. Sætter man sin opsparing ind, skal man selvfølgelig betale færre renter”.

Det er svært at skjule noget for dig. Hedder lånet et kreditlån, jeg spørger da jeg aldrig har hørt denne betegnelse før. Jeg kender et realkreditlån, der udbydes med pant i fast ejendom af kreditforeningerne. Og så kender jeg et almindeligt banklån samt en almindelig kassekredit. Er det sidstnæste, der er nu om dage hedder et kreditlån.

Og din bank vel helst have at du skal have et kreditlån, hvilket er en noget atypisk måde at låne til en ny bil på, men bevares, alt er muligt.

Hvis jeg var dig ville jeg spørge således: Kære bankrådgiver: Hvis du stod i mit sted: Hvilket lån ville du så selv vælge og så i øvrigt spørge om fordele og ulemper, det er faktisk meget ligetil.

Lige til sidst: Når den slags spørgmsål er oppe at vende, så er der mange der lige vil spørge dig om nu du ikke bare kunne købe en gamme, måske en 10-årig bil til kun ca. 20.000 kr., for så kunne du jo spare alle din penge op, så du kan købe en rigtig fin bil ad åre. Køb en med få kørte km., så der ikke er de store reparationer. Men det skal du alt sammen selv bestemme, jeg ville normalt aldrig blande mig i det.