#203948
Leocat

Den håbefulde,

Jeg skifter over til de samme iShares World ETF som du har hvis jeg bliver tvunget til at sælges Vanguard ETFerne. So far so good. Det gode ved den du har er at den er akkumulerende så du ikke har problemer med withholding tax. Og kun en omkostningsprocent på 0,40%

Har lidt svært ved at gennemskue den nævnte high yield corp bond ETF men der står løbetiden for virk.obligationer i ETFen er minimum 1,5 og maximum 15 år. Så det er gennemsnit 7,5 år ca, altså mellemlang løbetid. Pt. Holder jeg mig væk fra alle obligationer da jeg ikke er nær pensionsalderen og renten er lav.
http://uk.ishares.com/en/rc/stream/pdf/false/publish/repository/documents/kiid/kiid-ir-ish-ishares-global-high-yield-corp-bond-ucits-etf-gb-ie00b74dq490-en.pdf

Jeg tror ikke der er noget som hedder en optimal portefølje, det hele afhænger af ens temperament og tidshorisont. Vigtigst at man holder fast I det man har for at undgå unødvendige gebyrer og handler minimalt. Rebalaceringen kan herefter foregå ved at købe flere af bestemte aktivklasser for at komme tilbage til ens oprindelige fordeling efterhånden som man indskyder midler i pensionsdepotet.

USA vil trække verdensøkonomien frem og der hvor der sker mest innovation især indenfor IT og elektronik. Har selv en eksponering der på 30% mod USA via ETFer og enkeltaktier. Emerging markets er presset men befolkningstilvæksten er højest her, og stigningen i velfærden lige så. Kan måske godt tage et årti, men EM er prissat lavt og på kort sigt stor pessimisme.

Hvis vi kan skrabe mindst 10 millioner dkk sammen kan vi sagtens i Danmark etablere en investeringsforening tilsvarende Vanguard som er selvejet, og dermed have bundlave omkostninger. Tror det noget der vil virkelig vil true bankernes dominans. Man kan altid drømme….