#201946
Anonym

Hej Myboys.

Hvis jeg forstår dit spørgsmål rigtigt, går det på hvad der bedst kan betale sig rent økonomisk for dig.

Ud fra dit resume går jeg ud fra, at du har en indkomst hvor du betaler en pæn slat i topskat. Hvis det er tilfældet, så undgår du ved indbetaling til en livrente jo for det første at betale topskat af disse penge, samtidig med at du kun betaler pt. 15,3% PAL-skat af afkastet. Så hvis du tænker på, om livrenten kan betale sig i forhold til en privat opsparing/investering, som du alligevel først vil hæve når du når pensionsalderen – så er mit synspunkt at det helt bestemt godt kan betale sig. Jeg tror du vil være hårdt presset for at finde en investering, der giver samme afkast set over 30 år.
Jeg kan dog godt forstå, at du betragter livrenten som et “væddemål” med banken. Jeg mener at væddemålet går til din fordel når du er omkring 81 år – men det kan være forskelligt alt efter hvilken pensionsordning du har. Det vil din pensionsrådgiver kunne oplyse dig om.

Hvorvidt det vil kunne betale sig at afdrage på din gæld i stedet for at indbetale til livrenten, ved jeg ikke. Det må mere kyndige folk svare dig på.

Som et lille indspark vil jeg dog også lige bede dig overveje, at livrenten også skal ses i forbindelse med, hvilken levestandard du vil have, når du går på pension. En fast indkomst efter pensionsalderen er efter min mening heller ikke noget at kimse ad. Du er i en god økonomisk situation nu – men hvem ved, hvordan det ser ud om 20 år? Og hvis du bliver over 81 år, kan du jo bare glæde dig over at du gjorde en god investering.

Det var bare mit synspunkt. Jeg håber du kan bruge det til noget.