#200922
Anonym

HalliHallo: vores politiske snak har da indflydelse på pension og ens private økonomi så forumet her er da det rigtigt sted at snakke om det.
Det første jeg vil råde dig til er at gå ind på pensionsinfo.dk for at danne dig et overblik over hvordan din pension ser ud lige nu. Derefter skal du tage stilling til hvornår du regner med at tage på på pension, hvilke pensions type du vil have (livs rente, 10 års udbetaling eller alt på en gang når du bliver pensionist) og hvor meget du gerne vil have udbetalt. Derefter skal du bare justere dine indbetalinger derefter. Da det lader til at du kan blive gammel vil jeg nok anbefale livs rente.

tjep: Jeg ved ikke hvordan det ser ud mht arbejde for folk som er uddannet maskinarbejder og tekniker. Men ifølge avisen “Ingeniøren” så er der meget lavt arbejdsløshed bland folk der er ingeniører. De siger at den er så lavt som 3%. Nu ved jeg ikke hvilken type ingeniør du er med jeg er selv software ingeniør og blev færdig hvor krisen var på sit højeste (2009). Og ingen fra den årgang havde problemer med at finde job. Nu konkurrer vi så ikke med “østeuropæiske løntrykkeres” men vi konkurrerer mod højtuddannede indere. Og det bedste af det hele er af der er mange danske virksomhedder som skriger efter kvalificerede arbejdskraft. Jeg lagde for sjovt mit cv ud på nettet og 24 timer senere var der en virksomhed som gerne ville hav mig til jobinterview. Jeg takkede dog nej da jobbet ikke lød så sjovt som det jeg har nu men lønnen og pension var meget bedre (8+ k kr)

Jeg tror godt du kan regne med at der er en eller anden form for folkepension når du går på pension. Jeg tror at der bliver strikket sådan sammen at hvor fattigere man er (eg mindre opsparing) hvor mere for man. Og minimum satsen bliver nok i det samme lag som vores nuværende pension.

Da jeg har en Ok pensions ordning så regner jeg ikke med at kunne få penge af staten når jeg bliver pensionist. Hvorimod jeg tror at folk uden egen pension ordning vil få penge. Ligesom folk der ikke har arbejde i dag vil få penge af staten. Jeg tror at folk vil gå amok hvis folkepensionen for de fattige vil blive fjernet.