Forside Fora Privatøkonomi Invistering i tyrkiske lira Invistering i tyrkiske lira

#199898
Anonym

Hvis du investerer i aktier, så har du en god chance for et overskud på langt sigt. Selvom nogen taber, så er der flere der vinder.
Hvis du spekulerer i valuta, så kan du godt være heldig/dygtig og opnå en fortjeneste. Men hver eneste gang du tjener en krone, så er der en anden der taber det samme. Valutaspekulation kræver altså at du er bedre/dygtigere/heldigere end gennemsnittet for at du skal få held med operationen.

Hvis du ikke ved hvad kursskæring – forskellen mellem købs- og salgskurs – er for noget, så er du nok ikke dygtigere end gennemsnittet, men derfor kan du selvfølgelig godt være heldigere.

Kursskæringen er bankernes fortjeneste for at hjælpe dig med handelen. Jo mere ustabil en valuta er, desto mere vil bankerne have for vekslingen.

J Larsen: ‘Alle’ ved at TRY’ens fald hænger sammen med den voksende utilfredshed med AKP’s politik og en lille ting som den hårdhændede indgriben i Gezi-parken, og ‘markedet’ er enige om at forvente at liren nu har nået et niveau den vil have (med en del udsving) frem til næste parlamentsvalg. Så alle os der *ikke* mener vi er klogere/dygtigere end gennemsnittet må forvente at kursen fastholdes på det nuværende niveau indtil ‘man’ kommer på andre tanker. Måske i morgen. Måske op. Måske ned. Så du har naturligvis ret – den kan falde yderligere.