#199144
Anonym

Mr. R, jeg synes bare vi skal lade VBturbo konvertere og bankskifte sig langt ind i helvede. Han fortjener det!

De fleste af VBturbo’s påståede fakta er åbenbare falsum’er, og det eneste der for mig står som et indlysende faktum er, at manden op sigt kommer til at gå glip af enhver form for besparelse med sin evindelige shoppen rundt.

Det hele drukner i konverterings- og omlægningsomkostninger, og det manden i hvert fald ikke har indset er, at hans “exit-strategi” i virkeligheden er blevet en “omvendt indlåsningsfælde”, en slags “udlåsningsfælde”. Skiftet fra prioritetslån til realkreditfinansiering er langt mere gebyrtungt end skiftet fra realkredit til prioritetslån. Så det manden de facto har gjort er, at brænde sine broer!

Hvis, eller skal vi sige når, VBturbo en dag fortryder sit skift til prioritetslånet (når fundingmarkedet for de svenske banker enten bryder helt sammen eller belastes af stærkt stigende risiopræmier), så kommer han til at betale en bunke af gebyrer og omkostninger for at komme tilbage til den billige og klippefaste danske realkredit.

Faktum er, at en bank, der overvejende funder sig ultra kort, og kun ser 3 måneder frem på størstedelen af boligmassen, den bank er langt mere sårbar, end danske de danske realkreditinstitutter (som vel har en gennemsnitlig refinansieringshorisont på omkring 5 år på tværs af alle låntyper.

For mig at se er Handelsbanken lige nu ved at bygge et setup op i Danmark, der er mindst lige så slemt som den helvedesmaskine Danske Bank fik konstrueret i Irland.

Irland har med al tydelighed vist, at man ikke skal jagte markedsandele for enhver pris, og det kommer handelsbanken til at indse indenfor en overskuelig årrække.