#189012
Anonym

Berlingske skriver: Pas godt på med bankernes dyre prioritetslån

http://www.business.dk/oekonomi/pas-godt-paa-med-dyre-prioritetslaan

Tusindsvis af danske boligejere snyder sig selv for store summer, fordi de fravælger realkredittens gode, gamle boliglån og optager nye prioritetslån i banken i stedet for.

En udregning, som firmaet Mybanker.dk har udarbejdet for Berlingske Tidende Business, viser således,at man let kan komme til at betale flere hundrede tusinde kroner mere med et prioritetslån til én million kroner over ti år end med et realkreditlån.

Det gælder endda, selv om regnestykket bygger på en antagelse om, at man har 200.000 kroner stående på sin konto som likvider, hvilket burde tale til prioritetslånets fordel.

At bankerne trods dette kan storsælge dyre prioritetslån undrer Henrik Juul, ekstern lektor ved Handelshøjskolen København. Han oplyser således, at bankerne ifølge »god skik-regler« er forpligtet til at fortælle kunderne, at realkreditlån som hovedregel er billigere. Danske Bank skal således fortælle deres kunder, at et realkreditlån hos koncernpartneren Realkredit Danmark ofte er billigere end et prioritetslån hos Danske Bank.