#185534
Anonym

Jeg er bange for det ikke hjælper den teknisk insolvente det store andet end at give en erkendelse af hvordan de faktiske forhold er.

1. Danske Bank er – gone baby gone – man kommer ikke ud af stedet i forhandlingerne med banken.

2. Derfor skal man gøre alt hvad man kan for at finde en ny bank både her og nu og fremadrettet.

3. Oddsene for at finde en ny bank her og nu er desværre ikke gode. Derfor er den eneste vej at afdrage ekstraordinært på boliglånet så meget som man overhovedet kan, indtil den tekniske insolvens kommer ned i et niveau, hvor bankerne igen tør være med.

For en fornuftig indkomst indebærer det vel, at den usikrede gæld skal ned i nærheden af 100.000 kr. Et bankskift forudsætter selvfølgelig ud over det at gælden står i et rimeligt forhold til indkomsten og at rådighedsbeløbet er nogenlunde indenfor standardberegningens rammer.

Der er ingen nemme løsninger hvis man først er havnet i Danske Banks (eller andre bankers) ågerrentefælde.

Jeg er nået dertil hvor jeg mener at det bedste rå man kan give til kommende boligkøbere er følgende:

1. Stol aldrig på manipulerende banksælgere som Mr. R eller andre af de personer der i bankverdenen går under den misvisende betegnelse “bankrådgiver”.

2. Spar altid 20% op til boligen, således du kan nøjes med ren realkreditfinansiering og ikke bliver afhæng af bankernes ågerrenteluner.

3. Vælg aldrig det realkreditinstitut, som pengeinstituttet samarbejder. Du skal have vandtætte skodder.

4. Placer aldrig pensionsopsparingen i det pengeinstitut hvor du har dine daglige transaktionskonti (lønkonto, budgetkonto, kreditkort, opsparing mv.).

Med andre ord – tag magten fra bankerne – ved at vælge finansiel supermarkedsfunktionen fra.