#184332
Mr R

Håber dette indlæg kan bringe ro over gemytterne her på Mybanker da det er et forsøg på at give en mere detaljeret forklaring af mit første indlæg

Hvis vi tager udgangs punkt i RødeTals spørgsmål.

Citat Rødetal:
Mit spørgsmål.. Hvordan kan man forhandle med sin bank…. Håber at høre fra nogle kyndige hoveder..

Mit svar
Jeg ser tre muligheder for mig.

1)
Lad os starte med det efter min opfattelse mindst attraktive, som jo reelt ikke er en forhandling.
Du holde op med at betale dine ydelser på lånet og skifter lønkonto til en anden bank. Dette er højst sandsynligt et scenarie hvor du resten af dit liv vil leve med byrden af gælden.
Dine muligheder for at optage lån vil være meget begrænsede da du vil stå i RKI.
Det er dog efter min opffattelse kun en løsning hvis du simpelthen ikke magter at betale afdragene.
Hvis du vil læse yderligere om konsekvenserne kan du gå ind på http://www.gæld.net

2)
Den bedste mulighed er hvis du kan få en anden bank til at overtage dit lån selvfølgelig med en rente der er bedre. Dette er dog ret urealistik da det er et stort lån på 400.000 kr uden sikkerhed. Derfor er det umidelbart i mine øjne ikke en mulighed.

Hvis du dog kan få et tilbud fra en anden bank ville det dog stille dig i en bedre position til at forhandle rente med dit nuværende pengeinstitut ellers kan du jo blot skifte.

3)
Den sidste mulighed er at du bliver i banken og prøver at få det bedste ud af det.
Din nuværende bank har selvfølgelig også en interesse i at få deres lån tilbagebetalt og burde derfor til en hvis grad være sammenarbejdsvillige.
Det er dog vigtigt at banken har opfattelsen af at du er villig til at afdrage på lånet. Hvis de er af den opfattelse at du slet ikke vil prøver de bare at krædse så meget ind som over hoved muligt mens tid er.
De vil bedømme dig på nogle parametre så som betalingsevne, betalingsvilje og sårbarhed over for udefrakommende forhold.
Her kommer vi til de råd jeg gav i mit første indlæg.
Vis vilje til at afdrage på lånet. Tag ekstra jobs og gør hvad du kan(Ikke fordi jeg mener du ikke gør det i forvejen). Vær i dialog med din bankrådgiver.
Hvis de er af den opfattelse at du kæmper for at klare det og gør hvad du kan, så vil de gå langt videre for at hjælpe dig.

Held og Lykke med det.