#184226
Anonym

Nu er det ret tydeligt at Mr. R er bankrådgiver, eller mere præcist banksælger. Banksælgeres svar tjener først og fremmest tjener bankens interesser og ikke i alle tilfælde den gældsramte.

Et stykke af vejen er svaret rigtigt, nemlig så langt, at selv om man ikke kan forhandle med banken, så skal man tænke sig rigtig godt om før man misligholder et lån.

Men hvis I er kommet helt der ud, hvor det er meget udsigtsløst at komme ud af gælden, hvor I næsten ikke har noget tilbage at leve for pr måned, I bor i lejebolig og ejer ikke værdigenstande af større værdi der kan gøres udlæg i, ja så kan det give god mening at standse afdragene helt på gælden i nogle år, og oprette en nemkonto i en anden bank.

Når fogedsagerne er overståede og når banken i nogle år ikke har set aktivitet på gælden, så kan de blive meget nemmere at snakke med, især hvis I til den tid har sparet noget op under hovedpuden, som I kan bringe i spil i forhandlingen om en gældsaftale (skal formuleres forsigtigt til den tid).

I kan eventuelt forinden betalingsstop meddele banken, at med mindre renten reduceres til 10%, så mener I det er udsigtsløst at komme ud af gælden, og så vil I i givet fald stoppe betalingerne helt.

Men som sagt så afhænger svaret af hvordan jeres økonomi ser ud. Tænk jer grundigt om. Misligholdelse har konsekvenser, og hvis der er udsigt til at I kan få skovlen under gælden, trods banken modarbejder jer med rentestigninger, så kæmp for det.

Renten på gælden vil trods alt kun være omkring 40.000 årligt efter skat, svarende til 3.350 kr. pr måned (15% x 400.000 x (1- 0,33) = 40.200 kr. pr år efter skat).

Hvis I kan smide 2.000 kr. oveni til afdrag, så vil gælden trods alt være nedbragt næsten 100.000 kr. efter 3 år, hvorefter rentebyrden letter og det går stærkere med at få resten afviklet.