#183110
Habermas

General Prier – du tager helt fejl! Og det er ærgerligt, at folk herinde altid tager udgangspunkt i “worst case scenario”, især når I ikke kender folks økonomi og baggrund. Lidt optimisme i indlæggene engang imellem ville være en fornøjelse.

For the record, så skal jeg på barselsdagpenge lige når vi flytter ind og de næste 10 måneder, og vores økonomi kan fint bære det, og ligeledes hvis jeg skulle blive arbejdsløs. Vi har en samlet udbetaling på omkring kr. 55.000, og det er uden pensioner, bonusordninger og børnefamilieydelse. Vi har mange buffere i vores økonomi. Min mand bliver ikke arbejdsløs da han er indehaver i et stort firma, og faktisk er vores økonomi skruet sådan sammen, at jeg ville kunne holde helt op med at arbejde eller alternativt gå på deltid.

Så lad være med at tale ned til mig eller udtale dig om scenarioer du ikke har noget grundlag for.

Desuden kommer der ikke nogle uforudsete udgifter i forbindelse med byggeriet, som står færdig om 2 måneder. Vi er ikke født i går og har naturligvis taget højde for den slags!

Jeg er så udmærket klar over, at det er smart at have en opsparing på de 5%, men når AL ens ekstra indkomst igennem et par år er gået til at afdrage gæld/spare op til brylliup for kr. 400.000, så kan man naturligvis også spare op efterfølgende. Der var bare ikke noget at lægge i byggeriet.

I øvrigt er det fløjtende ligegyldigt, om man er teknisk insolvent fra starten, hvis man ikke har planer om at sælge.

Vi har hjemtaget et boliglån på kr. 700.000 til 6,2% i rente, det er vi vældig godt tilfredse med – det løber i 15 år. Resten er et fastforrentet realkreditlån med afdragsfri periode på 10 år – i løbet af de 10 år skulle boliglånet gerne være betalt.

Med det budget vi har nu har vi en udgift på huset på omkring kr. 20.000 om måneden, dette inkluderer el, vand, varme, forsikringer, grundejerforening, ejendomsskatter osv, der resterer altså kr. 35.000 til alt andet – det synes jeg faktisk hænger ganske fint sammen.

Så nej, vi er på ingen måde sårbare økonomisk – og ja, vi er teknisk insolvente med kr. 150.000 når vi flytter ind – p.t. er projektet vurderet til 3,7, og det er det lånene er hjemtaget ud fra. De kr. 150.000 er hurtigt indhentet, og om et år eller to er vi solvente igen.

Min pointe er blot, at trådstarter skal lade være med at lytte til alle jeres “gode” råd, og gøre det som han føler bedst for. Banken siger ikke ja til at låne jer penge i denne tid, hvis de tvivler på jeres økonomi og jeres betalingsevne – opsparing eller ej! Noget af det som banken vægter højt er den historik man har hos dem, og hvis man generelt udviser fornuft, kører uden overtræk og kreditter, så er de altså ikke så tunge at danse med, som mange herinde gerne vil give udtryk for!