#182428
pppede

Det foregår på denne måde:

Du låner 80% i husets værdi om det så er 1,6 mio. eller 1,7 mio.

Dernæst kan du få lavet et byggelån (tillægslån) når du går i gang med renoveringen.

Dette foregår i samråd med rådgiver/realkreditinstitut. Når renovering er afsluttet sender realkreditinstiuttet deres vurderingsmand ud igen og vurderer om de renovationer og forbedringer har den værdi, som man først har antaget. Har du renoveret for 700.000, og huset vurderes 700.000 højere, så kan du få 80% af dem i realkreditinstituttet. De sidste 20% skal over på boliglånet. Du kan dog risikere at huset kun vurderes at være 500.000 mere værd, og så hænger man jo lidt på et stort boliglån.

Det smarteste ville være, at få advokaten til at færdiggøre byggeriet for dernæst at overtage det. Så kan I hugge det hele til 80% i realkredit på én gang. Men det er nu nok urealistisk 🙂

Indskud på 5% er en sikker for jer og en sikkerhed for banken. Hvis du og din kone går fra hinanden dagen efter i overtager huset, så har I trods alt plads til 5% tab på boligen uden at hænge på dyr forbrugsgæld. Der er selvfølgelig også andre scenarier, hvor i af forskellige årsager skal fra huset igen.

Dernæst – bankerne LEVER af at rådgive jer omkring det scenarie du opstiller. Tag ind i banken og tag en snak om det. De laver regnskabet og I vurderer i fællesskab om det er realistisk.