#180654
Anonym

Det er da en god service, du har fået af SKAT, som åbenbart mener du er blevet misinformeret om dine pensionsindbetalinger.
Forudsætningen for at den kollektive pension ikke indgår i 100.000 kr. grænsen, er at det indbetalte beløb fordeles på forsikringer, kapital pension og livrenter. Hvis en del af beløbet bliver indbetalt på en ratepension, indgår denne del i de 100.000. Hvor stor et beløb der er tale om kan du se på din pensionsoversigt (eller få oplyst via firmaets HR afdeling).
Du skal betale ekstra skat uanset hvilken model du vælger.
Lader du pengene stå, forhøjes dit skattegrundlag med det beløb, som indbetaling til ratepension samlet overstiger 100.000 kr. Fordelen ville være at få en lempeligere beskatning af afkastet i forhold til opsparing i frie midler (15% i forhold til alm. kapitalskat), men til gengæld betales der indkomstskat på udbetalingstidspunktet.
Jeg tror, SKAT har foreslået, at de 50.000 kr. du selv har indbetalt på en alm ratepension (formodentlig i banken?), laves om til en kapitalpension. Det giver mindre fradrag i skatten her og nu, men mulighed for udbetaling af et engangsbeløb med 40% skattefradrag – hvis du ender med at betale topskat af dine ratepensionsudbetalinger, er de 40% beskatning en fordel.
At få lov til at fortryde indbetalingen er da et flot tilbud fra SKAT, men spørgsmålet er, om du kan bruge pengene bedre ved at have dem i hånden end ved at lade dem stå på pensionen.
Det er ikke muligt at svare på, hvad der er det bedste for dig. Det er nødvendigt at se dels på din økonomi nu, dels på din økonomi som pensionist. Allerede inden de ekstra indbetalinger burde du ha’ kontaktet en pensionsrådgiver, enten via dit firmas HR afdeling eller i banken. For at finde de bedste løsninger skal man se på helheden, ikke bare på et enkelt års opsparing.