#177632
Anonym

Hvorfor fik den ikke det hele med?

Michael, ingen tvivl om der finder “Lidt” overdrivelse sted. Den går bare begge veje, ikke nødvendigvis fra de samme personer. Og det bliver trættende at se på, så er dre ikke særlig meget værdi over debattn mere.

Dt postulat om, at der ikke findes fattigdom i Danmark bygger du enten på, at vi ikke har nogen definition af fattigdom i landet. Eller også, at du sammenligner med andre, ringere stillede lande. Og i forhold til dem, har vi det naturligvis meget godt økonomisk.
Men hvis du ikke tror, der er folk som kan havner i en negativ spiral, som forværrer deres liv, selv efter de begynder at træffe de rette valg – så tror jeg, du går med skyklapper.
Og ingen samfund har lyst til få et meget lavt samfundsmæssigt bundniveau og at flere og flere kommer ned i disse lag. Det har jeg ikke nogle kilder, jeg kan linke til, men synes det er selvsagt.

Hvad der så erårsagen til at man er havnet i fattigdom, behøver ikke have en indflydelse på, om man skal hjælpes eller ej. Ved vores børn, når de går ud og bliver gravide ved en dum fejl, smider du dem vel heller ikke for døren og siger “Det er sgu din fejl, det vil jeg intet have med at gøre”. De skal hav lært af deres fejl og de skal selv kæmpe for at rette op på det, men så synes jeg også det er okay, at man hjælper dem.
Men folk med forbrugsgæld skabt velvidende man ikke kan betale tilbage, skal ikke have gælden eftergivet efter 2 måneder, naturligvis. Det må godt kunne mærkes.