#176982
test

ja en ratepension modregnes også men jo kun i de tid den løber. En livrente modregnes hele livet. Det er pointe og en ganske væsentlig forskel.

Ja det er ku i tillæggene man modregner men vælger man f.eks. at spare op i et hus modregnes der ingen ting, så det er defakto en ekstra skat og et brud på den kontrakt jeg troede vi havde om at spare op til vores pension. For at gøre ondt værre er der jo også i ubemærket hed indført en ekstra skat på udbetalinger over en hvis størrelse.

At opsparing i frie midler beskattes mere hårdt ind pension opspare er noget af en påstand. For det første er omkostningerne ved at spare op selv i frie midler betydeligt lavere ind i en pension ordning og hvis det er omkostninger f.eks. til aktie handel kan man jo trække dem 100% fra i en overskud før man betaler skat. Men undgår også den ekstra skat det er at man ikke kan få de fulde pension tillæg og slipper for den ekstra skat der er på pension udbetalinger over en hvis størrelse.

Personligt har jeg ikke bestemt mig til hvad jeg gør i nu. Der skal spare en hel del op for at man har en livrente der virkelig batter noget og når man så bliver sakset på pension tillægende? Tror faktisk jeg stopper mit ekstra bidrag til pension og nøjes med det jeg er tvunget til at være med i.