#175746
peter holm larsen

“Hvad sagde jeg” – ja sådan kan alle komme og sige – og hvis jeg i dag siger, at boligpriserne kommer til at stige i fremtiden i forhold det nuværende udgangspunkt – så så forventer jeg ikke helte status hvis det går i opfyldelse – eller grund til hovere.

Alle markedskræfter sike ligevægt – under perfekte forhold. Hvis alle tror priserne stiger i morgen med 30% – ja så stiger de – for ingen vil jo ud fra en ren økonomisk tankegang så sælge i dag og alle vil købe – og de ville stige indtil der kom ligevægt mellem købs og salgspriserne – sådan er udbud og efterspørgsel.

Så dem er i dag påstod de var 100% sikre på at aktierne ville falde kraftigt i 2011 – hvorfor solgte de ikke alle deres egne aktier i 2010 og købte en masse put optioner i 2010 i stedet – så ville de i dag havde tjent 10fold deres investering igen og med lethed være mange millionær – hvis man havde gambler et par 100.000 kr.

Og der viser i sin enkelthed at mange blot postulere hint og dint – men ikke selv tør satse økonomisk på ens egen tror – for ALLE normalt tænkende mennesker kunne forudsige, at boligpriserne naturligvis ikke i al evighed kunne vedblive med at stige med 10% om året (med et lavt inflationsniveau) – så ville et hus til 1 mio. kr. i dag koste over 15 mio. kr. om 30 år og over 300 mio. kr. om 60 år.

Så øvelsen er ikke at sige at en økonomisk tilstand vil ændre sig – øvelsen er at sige hvad vej og hvornår – væsentligst.

Og alle krisefolosoffer – tro mig jeg vil gerne komme med en forudsigelse der kommer til at passe om boligkrisen – den vare ikke ved med samme styrke de næste 7 år.