#175726
Anonym

Test, jeg vil nærmere sige at højkonjunkturen var alt for voldsom. Det var en fuldstændigt absurd stigning i værdier i jubelårene. Nu er det bare tid til at betale tilbage fordi det hele var for lånte penge. Det er alt fra stater og banker, til boligejere, til virksomheder, til spekulanter, til frk. jensens kassekredit der kommer til at gå igang med det, og nej.. ingen er hellige der.

Finansmarkederne vil være urolige og lortet vil køre op og ned som en yoyo, men det er kun ved at betale pengene tilbage eller tage tabene at de køler af igen. Det tager nogle år, og kan ikke – i modsætning til hvad EU tror – løses med et topmøde. Det er kernen i hele “krisen” at markedet vil have svar her og nu på det hele, men det får først et svar i løbet af nogle år hvor det effektivt kan se, at pengene bliver betalt tilbage, og ligeledes at tabene bliver taget – helt tilbage fra IT boblens tid som startede det finansielle kaos.

Derfor bliver det også en recession, eller en recessionslignende tilstand vi går ind i. (Deflation er mit bud) Rentebyrden er alt for stor til at man kan undgå det. Det er lidt som at begynde at afdrage på huset til 2 mio.. det er ikke så meget når man kun betaler renter, men med afdrag + renter så kan man ikke bare forbruge det samme som man gjorde før.

Det er udover det godt, at bankerne faktisk holder igen med udlån. Det er ikke vækstrater, men nettoprofit der afgør hvor sund en forretning man har, og helt ærligt.. en kassekredit på 100.000 er der ikke nogen der har brug for og selv hvis man har, er man bare ikke defacto godkendt til den slags kredit, slet ikke når banken i forvejen prøver på at reducere selvsamme eller går konkurs på det.

(Jeg skipper lige hele diskussionen om Fractional Reserve Banking, Solvens og Kernekapital. Det er ret indviklede ting og jeg er ikke uddannet indenfor økonomi eller lign selvom jeg synes det er et spændende område at snuse til.)