#175150
peter holm larsen

Er jo svært at sige om du har handlet rigtigt – kommer jo helt an på hvad rigtigt er – hvis det er for at maksimere din rente har du næppe handlet rigtigt. Men kommer naturligvis meget an på hvilken profil du har for dit indestående – om det er alle 1,5 mio. kr. du har behov for at hæve eller om det er løbende du har behov for at hæve.

Dronninglund Sparrekasse tilbyder kun et egentlig renteprodukt som er deres “Top-rente” uden binding – men forudsætter reelt at man hæver hele beløbet på en gang. Hæver du det over flere omgange betaler du en dekort på 1% (som ikke er fradragsberettiget) – dvs hvis du får 2% i rente og betaler top-skat at renterne – vil jeg tro du gør – er det reelt en rente på 1% efter skat og med en dekort på 1% – ja så hopper renten i bedste fald ned på 0%, hvis du hæver beløbet lige på 1 år dagen – meget værre hvis du hæver efter 1 mdr. så har du fået 1/12 af 2 % og efter skat er det 0,1%. Dekorten vil medføre du ender op i -0,9% – så reelt er der kun at hæve alt på en gang – ellers er de bundet igen reelt 1 år.

Du kunne eventuelt overveje om du kunne have en længere horisont på dine hævninger f.x. at dele opsparingen op i puljer således at 500 tkr. er bindes i 1 mdr. 500 binder i 2 mdr. og 500 tkr. bindes i 3 mdr., og når de 500 tkr. efter en mdr. frigøres bindes de i nye 3 mdr. – så har du konstant en portefølje hvor der forfalder 500 tkr. pr. mdr. – det kan naturligvis også spredes mere med 250 tkr. fordelt over 1-6 mdr. – hvilket vil øge renten fra 2,2% pa. til 2,5% hvis du f.x. vælger FIH.

Så det er meget op til om du har behov for det hele på en gang – eller behov for flere hævninger – så er det til at købe et hus – f.x. hvor du således for behov for at hæve hele beløbet – er det en fin placering du har lavet – men ellers næppe 🙂