Forside Fora Privatøkonomi Er det lovligt? Er det lovligt?

#174552
Anonym

Hej Mads
Du er ikke tvunget til at skrive under på afbetalingsordningen, men det ændrer ikke på, at du skylder dem pengene og du risikerer bare at skulle betale renter og gebyrer ved ikke at få en aftale på plads.
Når de er modvillige til at sætte dit afdrag ned, er det formentlig fordi, at du allerede inden oprettelsen vil have ydelsen udskudt/nedsat eller at løbetiden i forvejen er lang på lånet. Så du skal kunne komme med nogle bedre argumenter for at afdraget skal være lavere.
Deres metoder er måske lidt ufine, så du kan da godt prøve at klage til den klageansvarlige. Ellers kan du også klage til Finanstilsynet, men de tager ikke stilling til enkeltsager og giver som regel bare en “generel henstilling” til banken. Du kan også flytte din lønkonto, hvor du kun kan få en lønkonto og hævekort (ingen pbs, ingen netbank, ingen lånemuligheder osv.).
Det bedste er dog nok at finde en løsning med Jyske Bank, fordi de er interesseret i at hjælpe dig for at hjælpe dem selv. Alene at de i samråd med dig har sat din budget under administration er et højt serviceniveau og de forsøger jo kun at forhindre dig i det, som var meningen – at du ikke bruger budgetpengene til andet end dine faste udgifter.