Forside Fora Privatøkonomi Opsparing på 150.000 kr Opsparing på 150.000 kr

#173290
Prasmus

Hej inso

Jeg mener du forsat bør gå efter en opsparingskonto som hidtil, du skal bare finde den som giver den bedste rente for den periode du er villig til at binde pengene i.

Enten er dem som foreslår obligationer nogle der ikke selv investere i obligationer, eller også er der obligationer som jeg ikke kender til – og så må personer som har kendskab til disse gerne give nogle eksempler.

Der er ingen “sikre” obligationer med udløb om 2 år, som giver mere end omkring 2%, med mindre man går efter kursgevinster, men så er vi ude i rent lotteri hvor gevinst/tab dog er begrænsede.

Skal man have en bedre rente på en rimelig “sikker” obligation er man nød til at sates på en 30årig realkredit obligation. Der får man en rente på omkring 5%, men skal de sælges før om de 30år, kan der både tabes og vindes på salget. Holder du fast i dine 2 år, så er det dog en direkte dårlig ide, da de fleste mener at renten er stigende, og det kan meget vel gøre, at du om 2 år sælger med et tab omkring de 10% (realistisk gæt!) da en stigene rente vil få kursen (købs/salgspris) på obligationerne til at falde.
Oven i dette skal lægges udgiver til depot, ændringsmeddeler, geninvesteringer etc.

Mvh Peter