Forside Fora Privatøkonomi Hjælp til optimering af budget Hjælp til optimering af budget

#170810
HJL

Jeg mener at det at sælge bilen er det bedste råd I har fået i denne tråd.
Om I kan leve uden vides ikke. Men alle ved at en bil er en meget dyr meget lækker luksus.

At flytte tror jeg ikke på I kan spare noget ved. Den husleje du skriver må jo være inklusiv vand, varme og el da du ingen poster har til det + det at det koster kassen at flytte. Bare tænk på alle de nye møbler konen finder på at der pludselig mangler… suk!

At I sparer 2.900 kr. op + betaler 2.000 kr. af på SU lån vidner jo om at I har både vilje og evnen til at undvære en hel del i jeres daglidagsøkonomi.

1,2-1,4 bliver derfor ikke noget problem hvis I igennem de næste 4-5 år overholder jeres opsparingsplan og ikke skal have flere børn.

I er dog nødsaget til at finde en bank der er vilige til at gå lidt på kompromi med deres krav til rådighedsbeløb. Selvom i I idag lever med et rådighedsbeløb på omkring 6-9.000 kr. får I ikke lov at låne noget. Det er for lidt i det lange løb når der også skal være til medicin, vedligeholdelse af huset, ejendomsskat og renovation.

Det er derfor endnu vigtigere at I overholder jeres opsparingsplan således at I kan fremvise overfor banken at I rent faktisk har levet x-år med lavt rådighedsbeløb så kan det være at de trodser deres til tider lidt firkantede regelsæt og lader jer låne.

Når jeg skriver banken er det jo fordi langt de fleste banker formidler realkreditlånene. Det er rigtig hvad der er en der skriver at man kan være ligeglad med banken når man selv har de 20 % men med lidt sund fornuft så hører man vel på den forklaring banken kommer med…. hmm det er måske i virkeligheden de færreste der gør det 🙂 de fleste skifter vel bare bank 😀

Posten til vuggestue syner mig lidt lav på en god dag betaler vi 3.000 kr. og det er sku aldrig en god dag når daginstitutionen skal betales så vi skal altid slippe 3.538 kr 🙁 det afhænger selvfølgelig af hvilken kommune i flytter til, men det syntes at være lavt sat – lad jer ikke skramme I er nybagte forældre og har meget at nå at opleve her i livet.

VIGTIGS af alt: Hvis I er glade for det sted hvor I bor nu så tag den med ro og nyd jeres lille guldklump, spar det op I kan uden det bliver for surt og så kommer der nok snart en tid hvor i enten tjener lidt mere eller at renten stiger en 2-3 % så boligmarkedet falder tilsvarende 2-30% og I får råd til at købe drømmehyblen…

Held og lykke med det hele!