#170200
Prasmus

Brian:

Nu ved jeg ikke hvad det er for en massiv statsstøtte du mener banker får, og det er for mig et ret ukendt fænomen (men jeg er heller ikke i bankverdenen så der kan sagtens være noget jeg har overset). Hvis det er bankpakkerne du hentyder til, så kan man vel næppe kalde det statsstøtte da der er tale om lån til en endda rimelig høj rente. Hvis det er indskyder garanti, så er det ikke støtte til banken, for den udløses først når banken er gået fallit, men til de kunder som er kommet i klemme.

At bankerne skulle have produkter som ingen ønsker giver simpelthen ikke mening, en privat virksomhed som ønsker at tjene penge har ikke produkter som ikke kan sælges.
At nogen har tabt penge på investeringsråd er en kendt sag, men med mindre der er sket en vildledning (som er ulovlig og som straffes), så kendte folk risikoen. Dem som har tjent på investeringsråd klager jo næppe. Jeg synes det er for nemt at mange af dem som har tabt penge for let kan påråbe sig at det skyldes dårlig rådgivning.

Ang. Agurker, nej de kan ikke geares, men køber man dem hos grosisten eller producenten er de langt billigere – svare meget godt til at hvis man lånte penge til bankens låntagere, så ville man også få en bedre forrentning, da banken ikke som mellemled skulle have deres andel.

“Too big to fail” findes der efterhånden mange af, det bedste eksempel er landmænd som får massiv støtte fordi de netop ikke kan klare sig på marked. Der ud over mindes jeg nu efterhånden en del banker som alligevel ikke var “Too big to fail” så din påstand må være en sandhed med modifikationer.

Brian, det var ikke for at starte en større diskussion eller afspore emnet (som er sket) men jeg ville bare ikke lade dine ord stå alene i denne tråd. Vi to bliver ikke enige og det skal vi heller ikke, alle har ret til deres synspunkter og holdninger.
Jeg takker for vores lille meningsudveksling, men vil nok ikke forsætte med at forsvare mine holdninger, men mindre der lige er noget du meget gerne vil have en kommentar til.
Du er naturligvis velkommen til at kommentere det jeg nu har skrevet, men jeg følger næppe op på det, med mindre jeg føler mig meget provokeret til det, da jeg tror jeg har gjort min holdninger klar.