Forside Fora Privatøkonomi Brugt bil med pant i Brugt bil med pant i

#169290
test

molan. Det er meget tydeligt at du slet ikke forsår de mange undtagelser de er for ejendomsrettens. Det er rigtigt at ejendomsret erhverves ved at købe eller få noget overdraget men du kender tydeligvis ikke undtagelserne for denne hoved regel. Personligt vil jeg anbefale det at læse i det mindste bare lidt erhvervsret eller bare bruge din sundefornuft lidt før du giver folk råd.

Hvis det var sådan at panthaveres ret over det pantede forsvandt når det blev solgt til tredjepart ville pante systemet slet og ret ingen mening give. Det ville heller ikke gi nogen mening at anbefale folk at check om der er pant i bilen. Det er jo åbenbart panthaveren og sælgerens problem ikke køberens. DEN ANTAGELSE ER TOTAL FORKERT !!!

Fakta er kort og godt at panthavers ret over det pantende består netop på grund af den offentlige tilgængelige registrering. Det er hele humlen i systemet.

Personen der har bilens papirer kan godt lade bilen registrere i sit navn og køre i den men det ændre ikke ved pantavers ret.

Panthaveren kan til en hvertid hente bilen da bare videre salget af bilen ude betaling af restgælden er et brud på låne aftalen OG

Panthaveren kan naturligvis gøre krav mod købere hvis denne nægter af aflevere bilen eller forringer pantets værdi.

du kan læse her http://www.nysynet.dk/nardukoberbil.htm
“Panthavers ret gælder, selv om pantsætter sælger bilen. Køber du en bil, som nogen har pant i, kan panthaver med andre ord hente bilen hos dig og sælge den på tvangsauktion, hvis pantsætter ikke betaler hele lånet tilbage som aftalt.”

og du kan læse her http://www.brugtbilguiden.dk/formal.htm
“Uanset slutsedlens ordlyd vil en panthaver med et sikret krav i bilen nemlig stadig kunne gøre dig ansvarlig for betaling af restgælden. Du overtager med andre ord også gælden, når du overtager bilen!”

og du kunne naturligvis også læse i det link jeg har lagt tidligere til FDM.

Paragraffer gider jeg sku ikke finde frem til det. Det er for længe side jeg har haft erhvervsret og min lovsamling står ikke fremme mere. Tinslysninggloven er nok et godt sted at starte ikke grundloven.

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=2031#K5