#166216
Michael

Grundlæggende har du fuldstændig ret i at ingen kan spå om renten bare 2-3 år ud i fremtiden, men det scenarie du opstiller her er så spekulativt som det overhovedet kan blive. For at man skal kunne tjene på den historie skal den langt rente altså stige 3-4% point OG falde tilsvarende inden for en meget kort periode. Det er ganske enkelt ikke realistisk og det er langt mere sandsynligt at F1-renten holder sig under 4% de næste 4-5 år.

Lodrette konverteringer er en gimmick realkreditterne elsker at markedsføre, men sandheden er at kun meget få mennesker har tjent penge på den historie. Når den lange rente stiger flere procentpoint er der faktisk en grund til det nemlig at samfundsøkonomien og markedet forventer højere renter langt ud i fremtiden. At en tilfældig boligejer i Uggerløse så mener alle andre tager fejl og vælger at gamble på den lodrette konvertering tror jeg så personligt ikke bliver en success.

PS: Senest en lodret konvertering kunne svare sig var i efteråret 2008 grundet finanskrisen. Var man meget hurtigt på aftrækkerne kunne man ganske rigtigt tjene nogle hurtige kurspoint, men det var som sagt grundet helt ekstraordinære forhold i verdensøkonomien. Hvis man satser på den slags sker hvert 3-5 år skal man nok starte på lotto istedet.