#165358
Anonym

Sandt nok, hvis man er rig og har overskud af penge, så kan man få lave renter osv 🙂
Min kone og jeg sidder netop midt i et huskøb, og vi har 6 mdr. tilbage af vores læreruddannelser. Danske Bank ville ikke låne os penge til hus, så længe vi var studerende. Nordea ligeså. Jeg har været glad kunde i DB i de sidste 8 år, men det gik så ud over os, at de har brændt nallerne mht. hovedløse lån til tvivlsomme mennesker (en del af finanskrise-møllen).
Den eneste bank der umiddelbart var villig til at investere i to kommende lærere, var så Den Jyske Sparekasse. I pengepriser.dk kan de gå helt ned til 6% i rente på boliglån – men så antager jeg, at man skal have opsparet noget anciennitet eller på anden måde være god kunde.
Men eftersom banklånet til huskøbet (0kr. udbetaling) er på godt 450.000, så kan der jo være god gevinst i at få renten ned på 6% eller derunder. For et rentefald på 7% til 6%, er der knap 40.000 at spare i rente i lånets løbetid.

Nu, pga. manglende rådgivning om kurssikring af et 4% fastforrentet lån dengang til kurs 95 (nu i kurs 91), håber jeg så på at få yderligere nedslag i renten til fx. 6% eller derunder for at få lidt kompensation for den tvivlsomme rådgivning.