#163920
Anonym

Hej Dennis.

Jeg er mere optimistisk, med hensyn af købet af bolig i kbh, og ud fra de tal du oplyser. I sidste ende skal der selvfølgelig udarbejdes beregninger fra bank, men hvis vi lige tager de oplysninger du giver, syntes jeg ikke det ser skræmmende ud.

Nuværende værdier:
Bolig i Nordjylland til tkr. 400, og opsparing på tkr. 500. Altså i alt tkr. 900… Noget skal bruges til ejendomdsmælger mv, og noget til flytningen, og til sidst finansieringsomk. ved køb af den nye bolig. Så lad os sige i har tkr. 700 at smide i den nye ejendom. Ved køb til tkr. 2.500, og egen betaling på tkr. 700, vil i få et kreditforeningslån på tkr. 1.800,-. For nemhedens skyld, lad os så sige, i skal betale 5% i rente, og tager afdragsfrihed, mens din kæreste læser. 5% i rente, vil give en årlig udgift på tkr. 90 før skat og omkring tkr. 60 efter skat. Altså tkr. 5 hver måned i rente.
Derudover kommer der de andre udgifter som der er forbundet med bolig, men dem har i vel også nu, i jeres ejendom i Nordjylland. Så det burde ikke ændre det store.

En anden god ting, er jeres store egen betaling. Har i vist i kan leve for et lille rådighedsbeløb (Idag har i en stor opsparing), og i har evnet at spare op, ser bankerne meget positivt på dette. Plus i skal IKKE låne i banken til boligen, hvorfor de rent risiko mæssigt ikke har noget i klemme. Skulle økonomien så blive klemt, har i stadig (Medmindre der sker yderligere prisfald) en friværdi, hvorfor der er muligheder for at hjælpe jer, i en kortere periode, såfremt i oplever midlertidigt nedgang i indtægt.

I mine øjne er det langt fra urealistisk, men der skal som sagt en udregning til, med præcis jeres tal.

mvh
Bonkfish