#162238
Anonym

Hej Luffe.

Jeg har stået i din situation, dog før JAR – jeg er af den gamle “pilot-skole” – Et meget klogt spørgsmål er: “Hvordan skaber man sig en lille formue som pilot?” – Simpelt.. man starter med en stor.. – Og ja.. jeg var også håbefuld, det lykkedes mig at låne pengene med god hjælp fra familien (og af familien). – Idag er jeg ved at sælge min andelslejlighed med en god gevinst.. men sørme om jeg ikke stadig står tilbage med et forbrugslån på omkring 100.000 endda + lidt ekstra.

Jeg har hvad jeg selv betragter som en god løn og et godt job – men ikke længere noget fly certifikat. – Jeg ved også at din drøm kan være så stor at du ender som mig – jeg håber naturligvis at du får job – da jeg blev færdig begyndte selv fly instruktørerne med flere tusinde timer at finde andre uddannelser – og det har jeg også været nødt til. – Jeg har endvidere arbejdet fuldtids siden gymnasiet – også mens jeg tog pilotuddannelsen og min efterfølgende uddannelse- gudskelov for det, for ellers ved jeg da ikke hvor stor min gæld var idag.. I perioder har jeg endda haft 2 job. Det er hårdt at prøve at få en gæld på ½ mio uden sikkerhed ud af verden!

Set i bakspejlet.. find noget andet at lave hvor man kan få job og tjene rimelige penge – betragt flyvning som den mest fantastiske hobby og få et privatcertifikat (det hed det i min tid for ca. 10 år siden). Sæt nogle tusind kroner af hver måned (det er en dyr hobby)og flyv for din fornøjelses skyld – Jeg ved godt at drømmen sikkert er større og jeg kan jo man skal følge sin drøm – jeg fortryder det ikke, men havde jeg vidst hvad jeg ved idag havde jeg klart gjort som jeg anbefaler!

Dem jeg læste sammen med, der rent faktisk fik job, måtte efter endt uddannelse bruge ca. 200.000 kr på et type check på 737 – uden sikkerhed for at få job og oveni den gæld man allerede har fra selve uddannelsen – det var der jeg selv sagde stop. Jeg er ikke et sekundt i tvivl om at jeg, som det er at flyve rutefly idag, ville kede mig gevaldigt – Det er jo autopiloten der laver alt arbejdet. Får jeg nogensinde overskud i budgettet skal jeg igen have privatcertifikat – men jeg skal flyve fordi jeg vil og fordi det helt klart er det fedeste i denne verden at flyve ud over roskilde fjord en fin VFR dag og nyde udsigten og lystsejlerne på vandet!

Jeg synes lærerpengene har været hårde for mig, så derfor kan jeg ikke anbefale det – mit bud er at ikke engang en tredjedel af dem jeg lærte at flyve sammen med kom ud og fik job.

God vind!