Forside Fora Privatøkonomi Hvornår krakker Amagerbanken, Århus Lokalbank og BRF Bank ? Hvornår krakker Amagerbanken, Århus Lokalbank og BRF Bank ?

#161158
Anonym

Tallet 9 mia. lyder meget velkendt i mine ører, for dette er ca. hvad BRF’s egenkapital står opført til.

Mit gæt er, som det også ovenfor blev sagt, at fondens formue alene består i aktier/ejerandele i BRF Kredit – lige som det var tilfældet med EBH Fonden og lige som det var tilfældet med fonden bag Eik Bank.

Så er der nogen der siger – jammen BRF har ikke været en tur omkring Island ! Rigtigt, men må jeg lige minde om, at det har den færøske bank, Eik Bank altså heller ikke.

Eik Bank knækkede udelukkende halsen på fusionen med Kaupting Bank, der igen knækkede halsen på… ja gæt engang, vores eget danske marked for udlejnings- og erhvervsejendomme.

Jeg håber ikke det går så galt at BRF knækker halsen, men jeg frygter faktisk det værste. BRF er væsentligt dårligere konsoliderede end Realkredit Danmark, Nordea Realkredit og Nykredit.

Samtidig har BRF Kredit en alt for stor del af sit udlån ude at svømme på det skumle ejendomsmarked – og udlånsandelene er meget MEGET større end i Realkredit Danmark og Nykredit.

BRF’s seneste regnskaber taler for sig selv – man styrtbløder på tabet i ejendomssektoren.