#158944
Anonym

Det er efter min mening rigtigt svært at investere i obligationer, især hvis man forventer er godt og stabilt afkast. Jeg sidder lige som Frank og kigger på mine obligationer og ved ikke, om jeg skal beholde dem eller sælge. Uden at have nævneværdig forstand på investeringer har jeg lavet følgende regnestykke:
Hvis jeg i dag købte for 100.000 kr. 5% obligationer til kurs 104, så ville jeg – hvis der ses bort fra udtrækning – få en effektiv rente før skat på 4,8%, og det er ikke så ringe endda.
Men hvis alle obligationerne blev udtrukket efter det første år, ville jeg få 4.000 kr. i kurstab og et afkast før skat på under 1%. Og hvis obligationerne var købt før 1.januar, ville afkastet efter skat være negativt, da der ikke er fradrag for kurstabet.
Hvis kun 25% af obligationerne blev udtrukket, ville kurstabet kun være 1.000 kr. og afkast før skat 3,8%.
Så jeg har besluttet, at hvis den årlige udtrækningsprocent er under 25, så beholder jeg obligationerne, for så kan jeg ikke få meget bedre afkast andre steder. Over 25 sælger jeg. Og det er slet ikke nogen anbefaling om at gøre det samme, så kan man få rådgivning i sin bank, så spørg der.
Men det ville nok være en god ide at holde øje med renten og skynde sig at sælge obligationerne, inden renten stiger.