#156266
Michael

Der findes ikke noget i denne verden der hedder en sikker investering. Investeringer kan gradueres fra forsigtige til aggresive (og dermed risikable). En aktiepulje på 40% er langt fra den forsigtige profil og ligger vel nogenlunde i midterfeltet.

Nordea anbefaler naturligvis deres egne investeringsforeninger præcis som alle andre banker – det er jo trods alt sælgere og ikke rådgivere du taler med. Bankerne tager sig pænt betalt for arbejdet og du skal lige huske, at der absolut ingen garanti er for gevinst. Derudover forstår jeg ikke idéen i at betale banken for at købe obligationer (f.eks. 2% som du selv nævner). Det er såmænd ikke sværere at smutte ind i netbanken og købe obligationerne selv. Det koster kun lidt kurtage én gang for alle og ikke årlige gebyrer.

Som jeg læser det er din profil slet ikke til aktieinvesteringer. Kommer der en ny finanskrise eller anden krise inden for nogle år kan du hurtigt få behov for pengene og generelt skal tidshorisonten være længere end 1-2 år når vi taler aktier. Køb nogle kortsigtede obligationer for nogle af pengene og lad resten stå i kontanter.

Skal jeg være helt ærlig synes jeg du er blevet “rådgivet” rigtig dårligt og banken ser dig lidt som et let offer med en masse penge.