#156236
Anonym

HalliHallo, jeg er enig i at det ofte høres herinde, at folk har 200-400.000 i forbrugsgæld før huskøb. Og det mener jeg også man bør banke ned, primært fordi man ikke burde have så høj en forbrugsgæld og det sender et dårligt signal.

Men er det eks. et billån på 200.000, samt studiegæld på 100.000, så vil jeg ikke mene det bør afholde én fra et huskøb. En bil er en god nok undskyldning, og studiegæld er nogle gange også nødvendigt.
Det er nogle af de få lovlige undskyldninger, jeg føler er acceptable.

Vil så sige, at hvis man har så stort et billån og studiegæld, tyder det på man lige har købt bil og lige er færdiguddannet. Og så er det tidligt med et huslån!
Men jeg ser det ikke som et problem, hvis man generelt snakker om at man har noget af et billån eller studielån tilbage.

Mht. at spare de 20% af indskuddet til et hus sammen, så er det riiiimeligt optimistisk. Det vil udskyde planerne 5-10 år for mange. Det mener jeg er unødvendigt.
Men at have 5-10% vil være overkommeligt. Dog kan nedbankning af ens bil- eller studiegæld med tilsvarende “værdi” være det samme, i mine øjne…