#154542
Anonym

Hej,

Det lyder til at jeres økonomi vil blive voldsom belastet her i den nærmeste fremtid. I skal have en ny lille (stiller større krav til rådighedsbeløb, som jeg MENER skal være 12.000 for 2 voksne og 1 barn!), i skal giftes, også vil i ud og købe hus.

Desuden lyder det til, at I vil købe et hus med ingen opsparing overhoved, hvilket jeg også tror vil bliver svært for jer at blive godkendt til et lån i banken da de fleste kræver i kommer med lidt af udbetalingen. Forudenen det, så kommer der også flytteomkostninger, tinglysning, osv.

Jeg synes personligt at hvis man bliver nød til at være et 1-årig rentetilpasningslån for at få økonomien til at hænge sammen burde vente med at købe hus, for hvad hvis/når renten stiger, hvad gør man så? Der er ikke sådan noget galt med 1-årig rentetilpasninslån, men hvis man spænder sin økonomi for hårdt op på at renten nu ikke vil sige, så burde man vælge et fastforrentet lån (hvor man vil kende sit afdrag igennem hele perioden) og her vil der ikke kunne komme overraskelser.

Men i er blevet godkendt i banken til lånet, hvor i belåner huset 100%? Hvis ja, så se om i har råd til at blive boende hvis i din kæreste nu skulle komme til at gå på dagpenge hvis i hhv. har fastforrentet og rentetilpasningslån, hvor renten kan riskiere at stige til, ja hvem ved, 6-8%?(ingen ved det jo). Men i skal vælge ud fra jeres risikohed, for den værste konsekvens er jo at i bliver nød til at sælge med et tab hvis I ikke kan klare at ligge en termin.