Forside Fora Privatøkonomi bidragssats på realkreditlån bidragssats på realkreditlån

#149698
Anonym

Jeg har pt. en klage kørende hos Nykredit vedr. forhøjelsen af bidragssats. Juridisk er det rigtigt, at klagen ikke holder da det fremgår af låneaftalen at Nykredit kan forhøje bidragssatsen. Men jeg forhandlede bidragssatsen ned i sin tid for 3 år siden og valgte derfor Nykredit. Min klage går på, at Nykredit accepterede en lav bidragssats for at få mig som kunde, men at Nykredit forhandlede på skrømt for senere blot at hæve satsen med omkring 30 % der var deres oprindelige tilbud.
Jeg har som flere andre valgt fastforrentet lån for at få en fast, kendt ydelse. Jeg finder det derfor også helt urimeligt at jeg som stabil, særdeles velkonsolideret kunde, hvor lånet ligger indenfor 30 % af vurderingen og dermed er nærmest 100 % sikkert for Nykredit, ønsker at øge bidragssatsen, fordi Nykredit har været ringe på forvaltningen hos andre kunder. De begrunder det med finanskrisen; men jeg har INGEN finanskrise hos mig.
Jeg finder også formuleringen i låneaftalen stærkt favoriserende for udlåner. Der er ingen øvre grænse for stigninger. Så principielt kan den jo slå bunden ud af min økonomi – og stadig være juridisk lovlig.
Og jo så kan jeg jo bare vælge en anden långiver. Men det koster og når bidragssatsen bliver brugt af alle realbanditter som variabel indtjeningsskrue er det ikke garanti for en rimelig, fremtidig bidragssats. Så jeg føler mig bestemt heller ikke fair behandlet. De behandler ikke folk anstændigt.