#147422
Anonym

PAL-skatten på 15 % er snarere urimelig, fordi den løbende betales uanset om man har realiseret sin gevinst. Så hvis man har været rigtig uheldig, har man betalt en masse PAL-skat i de gode investeringsår og nu hvor værdipapirerne skal realiseres er der store tab. Eller også er man tvunget til at tage et par ekstra år på arbejdsmarkedet.

40+15 = 55 % skat er en meget grov forenkling. Du får jo stadig fradrag på ca. 38% ved indbetalingen på en kapitalpension.

De nye regler skal jo tilgodese samfundet. Frem for et “offentlig skattetilskud” til kapitalpensioner og ratepensioner/rige danskere, er fordelene flyttet hen på livrenterne, som er med til at finansiere folks pensionisttilværelse til døden og ikke kun en kort årrække.

Og seriøst hvem ønsker at leve af ca. 10.500/7.700 kr./md. før skat (pensionens grundbeløb + tillæg for enlige/samlevere) + kommunen nåde?

Huset er naturligvis et godt sted at spare op, men i dag benytter mange folk jo konstant friværdien som forbrugskredit og boligmarkedet kan også være nede, når man går på pension. Ellers tror jeg, det er de færreste, som formår at lægge den samme mængde penge til side af fri opsparing som via pensioner.

Hvorfor ikke spille på lidt af hvert?