#141338
Anonym

Der må jo foreligge et eller andet problem. Ellers volder det normalt ikke de store vanskeligheder at skifte bank.

Hvis dit hus fx er faldet i værdi, således den reelle markedsværdi nu er mindre end din restgæld i huset, så er du teknisk insolvent, hvilket vanskeliggør bankskifte.

Du skal i den forbindelse være opmærksom på den reelle markedspris mange steder nu ligger væsentligt under den offentlige vurdering.

Hvis du har en masse “skummelt småfinansiering”, så som IKEA gæld, gæld på ShellMastercard, H&M-kort, Handelsfinans, FDB-Mastercard etc. så vil banken se det som om du ikke har styr på din privatøkonomi.

Kunder der har oprettet kreditter 10 forskellige steder, har som regel gjort det, fordi de ikke har været i stand til at afpasse indtægterne med udgifterne. Bankens rationale vil her være.

Når kunden tidligere har taget alle de quicklån og småfinansiering, hvad hindrer så kunden i at gøre det igen, når banken har samlet det hele og saneret gælden?

Svaret er, banken har ingen sikkerhed for at kunden ikke starter kreditkort-spiralen en gang til, og når man ikke har det, så afviser man kunden, også selv om rådighedsbeløbet er tilstede.

Men hvis du ellers:
– Ingen kontokort gæld har
– Skylder under 150.000 kr i forbrugsgæld.
– Har et hus der er belånt under 100%
– Opfylder kravene til rådighedsbeløb inkl. afdragene på forbrugsgælden

… så forstår jegi ikke hvorfor du har problemer med at skifte bank.

Der må være en af ovenstående forudsætninger, du ikke opfylder.