#135984
Anonym

Med SKATS nye afgørelse om fradragsret for renteudgifter til lån ydet af andelsboligforeninger, kan andelshaverne nu vælge at lade andelsboligforeningen tage et lån i friværdien, og låne pengene videre ud til andelshaverne. På den måde kan andelshaverne udskifte banklånene med et lavtforrentet lån, eller et fastforrentet hvis man ønsker det.

Det billigste flexlån har en rente på 3,03% plus administrationsbidraget, som nok skal forventes at være på ca. 0,6%, dvs. 3,63% ialt. Hertil skal lægges administrationsomkostninger f.eks. 0,75%. Andelsboliglån i banken kan altså udskiftes med lån til 4,38%. Det er langt under de billigste lån i Mybankers oversigt.

Der har været mange advarsler om at benytte sig af muligheden, deriblandt fra nogen som mente, at det ville blive meget svært at administrere ordningen, og at andelsboligforeningerne ville løbe en meget stor risiko, ved at belåne andelsboligerne. Og endda kunne gå konkurs. Den sidste advarsel kom fra et firma, som er ejet af Danske Bank.

Desværre forhindrer Mybankers debatregler, at man reklamerer, så en direkte henvisning til en rådgiver som ved meget om emnet, som tilbyder en økonomiske beregner på hjemmesiden, samt tilbyder at klare alle de praktiske opgaver som er forbundet med denne belåningsform, er ikke mulig. Men jeg vil tage chancen og nævne, at det er en lille Andelskasse i København.

Den er nem at google :-))