#134910
Anonym

Et hvert historisk forsøg på at fastlåse valutablokke til hinanden med fast guldfod, sølvfod osv. har fejlet fatalt, fordi økonomierne udvikler sig i hver sin retning og det på et tidspunkt som en naturlov bliver nødvendigt at re- og devaluere forskellige møntfødder mod hinanden.

Alene af den grund fungerer guldfoden ikke.

Dernæst kan man naturligvis ikke have en møntenhed, hvor pludselig råstofudvinding i fx nordvestgrønland, kan føre til hyperinflation, som det skete med de store guldfund i 1870erne i USA.

Guldfoden som løsning er komplet latterlig, og af samme grund hører man (mig bekendt) ikke en eneste seriøs økonomi plædere for dens indførelse. Guldfoden løser intet, men skaber nye eksplosive problemer.

Den eneste løsning på den nuværende finansielle situation er at.
a) Man lader dollaren devaluere ned i 2-3 kr., der er det naturlige ligevægtsniveau hvor indkomst, forbrug, import og eksport går op i en højere enhed i USA. En devaluering (eller depreciering som det retteligt hedder) er afgørende for at USA kan komme tilbage på spordet.
b) DK skal arbejde tæt sammen med vores venner i EU og vi skal med i Euroen.
c) DK skal holde lønniveauet i ro ved at få en stram finans- og pengepolitik ind til det tidspunkt hvor arbejdsløsheden ligger på eller over det naturlige arbejdsløshedsniveau og hvor man derfor kan sætte væsentlig ekspansion igang.
d) DK skal sikre erhvervslivet de bedst mulige konkurrencebetingelser, og sikre at vi får et par nye “Novo-Nordisk” virksomheder i kraft af investeringer i Vind, Bølge og Biotech-sektoren.

Alt det andet ævl og bævl om en gammeldags guldfod løser intet, og det vidner bare om at neptuns uforstand og mangel på indsigt i bred makroøkonomi.